Насилието - тема табу, но реалност в България

В Пловдив бе открита приемна за жертви на домашно насилие. На хората, които са подложени на насилие, ще им бъде предоставена безплатна консултация. Приемната ще работи понеделник и сряда от 15 до 17 часа, а телефонът за сигнали е 6151. Някои хора са

2010-02-16 22:03:05
Насилието - тема табу, но реалност в България
В Пловдив бе открита приемна за жертви на домашно насилие. На хората, които са подложени на насилие, ще им бъде предоставена безплатна консултация. Приемната ще работи понеделник и сряда от 15 до 17 часа, а телефонът за сигнали е 6151. Някои хора са в изключително тежко положение, нямат пари, нямат и близки, които да им бъдат опора.

25-годишна жена от Пловдив на няколко пъти е висяла с главата надолу от шестия етаж на блок в квартал "Изгрев". Когато съпругът й се изнерви в пристъп на яд той я провесвал с главата надолу, за да осъзнае грешките си и да промени държанието си към него. С това ужасяващо изпълнение мъжът респектирал съпругата си, иначе уж бил нормален човек - професионалист в сферата на икономиката. Неприятно в случая е, че мъжът тормозел не само жена си, но и детето, което редовно ставало свидетел на грозните сцени. От стреса, на който било подложено, детето започнало да заеква.

Друга жена споделила, че откакто се омъжила всяка вечер съпругът й я бие, без да има причина. В момента тя и децата и са откъснати от насилника и живеят нормален живот. Статистиката показва нещо много неприятно - всяка трета жена е жертва на домашно насилие, но повечето от тях крият какво става вкъщи.

Преди почти 5 години в сила влезе Законът за домашното насилие. От тогава досега има образувани 740 дела. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия